Cum să implementezi Zero Trust cu Fortinet

Cum să implementezi Zero Trust cu Fortinet?

Ce înseamnă Zero Trust?

Zero Trust (Zero încredere) înseamnă a nu avea niciodată încredere și de a verifica întotdeauna autenticitatea și privilegiile dispozitivelor și utilizatorilor, indiferent unde se află aceștia în rețea. Implementarea Zero Trust depinde de sistemele de control al accesului la rețea (NAC) și de segmentarea rețelei, în funcție de zonele pe care trebuie să le protejezi cel mai mult.

Odată ce ai identificat cele mai sensibile active, trebuie să mapezi modul în care traficul se deplasează către aceste părți ale rețelei, apoi să proiectezi sistemul de Zero Trust în consecință.

Provocări în implementarea Zero Trust

A ști cum să implementezi securitatea Zero Trust necesită înțelegerea celor mai frecvente obstacole pe care le poți întâlni. Acestea includ infrastructuri complexe, costuri, efort și nevoia de soluții software flexibile.

Infrastructură complexă

Pentru multe organizații, infrastructura lor constă din multe servere, servere proxy, baze de date, aplicații interne și soluții Software-as-a-Service (SaaS). Unele dintre acestea pot rula în cloud, în timp ce altele sunt on-premise. Securizarea fiecărui segment al rețelei, precum și satisfacerea nevoilor unui mediu cloud sau local, pot ridica o serie de obstacole. Uneori trebuie securizate sisteme compuse dintr-un amestec de hardware și aplicații vechi și noi. Combinația tuturor acestor factori poate crea provocări complexe.

Cost și efort

Pentru a implementa Zero Trust, trebuie investite resurse umane, financiare și timp. A afla cum trebuie segmentată rețeaua și cine ar trebui să aibă acces la diverse zone din rețea, necesită o gândire atentă. Apoi, trebuie aflate cele mai bune modalități de a verifica legitimitatea fiecărui utilizator și dispozitiv înainte de a-i acorda acces.

Alocarea forței de muncă pentru a realiza un astfel de proiect într-un mod eficient necesită adesea fonduri semnificative, mai ales dacă nu există un sistem Zero Trust care, prin proiectare, se integrează bine cu mediul companiei.

Software flexibil

Una dintre considerentele principale atunci când se proiectează o rețea Zero Trust, o reprezintă flexibilitatea software-ului pentru a se integra în infrastructura existentă.

5 pași pentru implementarea Zero Trust

Următoarele reguli pot ajuta la proiectarea și implementarea Zero Trust.

5 pași pentru Zero Trust

Definește suprafața de atac

Definirea suprafeței de atac ar trebui să fie primul element de pe lista de verificare. Concentrează-te pe cele mai valoroase active digitale ce trebuie protejate.

Date sensibile

Acestea includ datele clienților și ale angajaților, precum și informațiile proprietare care nu trebuie să cadă pe mâna persoanelor neautorizate să le folosească.

Aplicații critice

Acestea sunt aplicațiile care joacă un rol critic în cele mai importante procese de afaceri.

Bunuri fizice

Activele fizice pot varia de la terminale din punctul de vânzare (PoS), la dispozitive Internet-of-Things (IoT) și până la echipamente medicale.

Servicii corporatiste

Acestea includ elementele infrastructurii utilizate pentru a sprijini activitatea de zi cu zi a angajaților și directorilor, precum și cele care facilitează vânzările și interacțiunile cu clienții.

Implementarea controalelor legate de traficul de rețea

Modul în care traficul circulă prin rețea va pivota adesea în funcție de dependențele pe care le utilizează fiecare sistem.

Proiectarea rețelei Zero Trust

O rețea Zero Trust se proiectează în jurul suprafeței ce trebuie protejată, de aceeea nu există niciodată o soluție unică. În majoritatea situațiilor, arhitectura cuprinde un firewall modern (NGFW) pentru segmentarea rețelei și un sistem de autentificare cu mai mulți factori (MFA) pentru ca utilizatorii să fie verificați în detaliu înainte de a li se acorda acces.

Politica de Zero Trust

Aceste politici de Zero Trust se realizează cel mai eficient folosind Metoda Kipling: se pun întrebările cine, ce, când, unde, de ce și cum pentru fiecare utilizator, dispozitiv și rețea care dorește să obțină acces.

Monitorizarea rețelei

Activitatea de monitorizare a rețelei ajută la identificarea potențialelor probleme și oferă informații valoroase pentru optimizarea performanței rețelei, fără a compromite securitatea.

Rapoarte

Rapoartele produse în mod regulat sau continuu pot fi folosite pentru a semnala un comportament anormal. De asemenea, analiza rapoartelor ajută la evaluarea modul în care Zero Trust afectează performanța angajaților sau a sistemului informatic și modurile în care se poate îmbunătăți.

Analize

Analizele oferă informații despre cât de bine funcționează sistemul Zero Trust. Perspectivele sunt valoroase atunci când trebuie monitorizate traficul de rețea, performanța componentelor rețelei și modelele de comportament ale utilizatorilor.

Jurnale

Jurnalele produse de sistem vă oferă o înregistrare permanentă a activității. Acestea pot fi analizate manual sau folosind instrumente analitice, cum ar fi algoritmi de învățare automată care pot recunoaște modele și anomalii.

Cum putem ajuta?

FortiNAC oferă o vedere completă asupra rețelei, a utilizatorilor și sistemelor. Acest lucru permite păstrarea unui inventar al dispozitivelor conectate la sistem, indiferent dacă acestea se află într-un sistem virtual sau tradițional.

FortiNAC oferă, de asemenea, capacitatea de a monitoriza și de a răspunde la activitate, precum și de a examina tipurile de riscuri pe care utilizatorii sau aplicațiile le pot prezenta rețelei. În acest fel, FortiNAC păzește toate activele de pe suprafața de protecție definită prin proiect.

Pentru mai multe detalii sau pentru o cotație de preț trimite un mesaj: